Dolgu

Yüz ve Dudak Dolgusu

Dolgun dudak, belirgin elmacık kemikleri, hatları belli olan bir çene… Tüm bunlar bazen doğuştan bizlerde var olup zamanla eski görüntüsünü yitiren, bazen de hiçbir zaman sahip olmadığımız bir yüzün ipuçları olabiliyor. İşte tam da bu noktada, uzun süreden beridir uygulanan ve yan etkisinin neredeyse hiç olmadığı, çeşitli tedavilerde de sıkça kullanılan hyalüronik asit içeren dolgular ile bu ihtiyacı gidermek mümkün.

Hyalüronik Asit Nedir?

Hyalüronik asit, vücudumuzda bulunan bağ dokunun ana yapı maddesidir. Ciltteki canlılık, parlaklık, nem, renk ve sıkılık hyalüronik asitin etkileridir. Bebek cildinde yüksek miktarda hyalüronik asit bulunması konunun anlaşılması açısından iyi bir örnektir.

Dolgunun Kullanım Alanları

  • Dudak dolgunlaştırma ve dudak kontürünün belirginleştirilmesi.
  • Derin kaş arası ve alın çizgilerinin giderilmesi.
  • Burundan ağıza inen çizgilerin (nazolabial) giderilmesi.
  • Dudak ve çene arasındaki çökmelerin doldurulması.
  • Burun şekillendirmesi.
  • Elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi.
  • Gözaltında oluşan çukurların giderilmesi.
  • Çene hattının (jawline) belirginleştirilmesi.
  • Çıkık bir alın hattı oluşturulması.
  • Şakaklardaki çökmelerin doldurulması

Dolgu Uygulama Süresi

Ortalama 15 - 30 dakikadır.

Göz Altı Işık Dolgusu

Göz altı ışık dolgusu uygulaması, göz altında oluşan yorgun ve çökmüş görüntüyü ortadan kaldırmak için kullanılır. Bu görüntü estetik bir ihtiyaçtan öte, kişileri sosyal hayatlarında da rahatsız ettiği için çözüm arayışı başlar. Bu sorunu yaşayan bireyler olduğundan daha yaşlı, yorgun, uykusuz ve gergin bir imajdan kurtulma ihtiyacı ile özel olarak geliştirilmiş gözaltı ışık dolgusu uygulaması çözümüne başvurur. Bu teknik ile göz altlarındaki tüm sorunlar tek seferde yapılandırılarak cildin uzun zaman aydınlık görünümüne dönüşmesi sağlanır.

Göz Altı Işık Dolgusu Uygulaması Kimlere Uygulanır?

Göz altı ışık dolgusu ile göz çevresindeki morluklar, çizgiler ve halkalanmaları gidererek göz altının gençleştirilmesi sağlanır. Kişiden kişiye farklılık göstermek üzere yaş ve yapıya bağlı olmakla birlikte gözaltları çökmüş bir halde ve koyu gözükebilir. Bu görünüm kişiye yorgun, dirençsiz ve yaşlı bir hal katar. Bunun gibi şikâyet ile gelen kişilere göz altı ışık dolgusu uygulaması yapıldığında kişinin yüzünde daha aydınlık ve sağlıklı bir görüntü hemen ortaya çıkar. Hamile ve emziren kişiler haricinde ihtiyaç duyan herkese uygulanabilir.

Göz Altı Işık Dolgusu Uygulaması

Göz altı ışık dolgusu uygulaması deri altının aksine kemik üzerine uygulanır. Göz altına ışık dolgusu hemen verilmemelidir. Yavaş bir şekilde verilirse daha etkili sonuç alınacaktır. Lokal anestezi ile uygulama yapılacak olan bölge uyuşturulur, uygulama sonrasında herhangi bir ağrı-acı yaşanmaz.  Bazı kişilerde iğnenin etkisi ile şişme ve morarma oluşabilir. Ama bu şişlik ve morarma kısa süre içerisinde geçmektedir.

Göz Altı Işık Dolgusu Uygulama Süresi

Göz altı ışık dolgusu uygulaması yaklaşık 15-20 dakika sürmektedir. Kolay ve pratik bir uygulama şekli olduğu için kişiler tedavi sonrası günlük hayatına hemen dönebilir.

Göz Altı Dolgusundan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Uygulama sonrasında hafif kızarıklık meydana gelebilir. Bu kızarıklık 3-4 saate kadar geçmektedir.
  • Tedavi sonrasında buz uygulaması yapılmalıdır.
  • Uygulama yapılan bölgeye dokunulmamalı ve ovuşturulmamalıdır.
  • Tedavi sorması ilk gün asla sıcak banyo yapılmamalıdır.
  • Uygulama sonrası ilk iki gün fazla yüz hareketlerinden ve aşırı gülmekten kaçınılmalıdır.
  • Hareketli sporlar ilk 2 gün yapılmamalıdır.
  • Doktorun önerdiği dışında herhangi bir kozmetik ürün veya krem ilk gün kullanılmamalıdır.

Yanak Dolgusu

Yanak dolgusu işlemiyle ilgili merak ettiğiniz her şeye bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Cildimiz zamanla deri altındaki yağ dokusunu kaybeder. Yaşlanmaya bağlı olarak bu doku erir. Bazen de anatomik yapınıza bağlı olarak doğuştan yağ dokusu az bir yüzünüz olabilir.

Yağ Dokusu Ne İşe Yarıyor Da Eksikliğinde Bu Denli Estetik Problemlerimiz Oluyor?

Cildimizdeki yağ dokusu yüzümüze, özellikle yanaklarımıza hacim, canlılık ve elastikiyet verir. Yüzü daha canlı, pürüzsüz ve orantılı göstermenin bir yolu da bu yağ dokusudur. Kişinin yaşam şekli, genetik özellikleri ya da yaşlanma gibi faktörler bu yağ dokusunun zaman içinde kaybolmasına sebep olur. Bu kayıp sonucunda kişi daha çökük ve solgun görünür. Bazı durumlarda hızlı kilo alıp vermek de kişilerin yüzünde kalıcı deformasyonlara sebep olabilir.

İşte tam da bu noktada Hyalüronik Asit imdadımıza yetişir. İnsan cildiyle tamamen uyumlu hyalüronik asit, yapısı itibariyle jele benzer. Küçük enjektörler yardımıyla cildin altına enjekte edilir. Bulunduğu bölgede su tutma kapasitesini artırarak cilde canlılık verir. Hyalüronik asit uygulanacak bölgeye öncesinde anestezik krem sürülerek gerekli konfor sağlanır. Rahatlıkla herkesin yaptırabileceği düzeyde kolay bir işlemdir. Maksimum 15 dakika içerisinde işlem tamamlanır. Dolgunun cilde oturup kendini belli etmesi 1 haftayı bulur.

 

dudak-dolgusu

 

Hyalüronik Asit Dolgunun Yanaklarda Kullanım Amaçları

  • Yüzümüzde, yanaklarımızdaki çöküklük ve birbirleriyle olan orantısızlıklar Hyalüronik Asit dolgusu ile rahatlıkla giderilebilir.
  • Yanaklarımızda elmacık kemiklerimizdeki orantı Hyalüronik Asit ile estetik bir şekilde sağlanabilir.
  • Hyalüronik Asit, yanaklardaki elastin ve kolajen üretimini artırır, cilde canlılık sağlar.
  • Yanaklardaki ince ve derin çizgilerin doldurulmasını sağlar. Özellikle nazolabial bölgede oluşan çizgilere ve marionette adı ile bilinen dudaklardan çeneye doğru inen derin çizgilerin kapatılmasında birebirdir.
  • Yanaklarda akne ve sivilceye bağlı oluşan derin izlerin kapatılmasına yardımcı olur.

Şakak Dolgusu Estetiği

Şakak dolgusu estetiği hakkında tüm detaylar Maya Estetik'te.

Yüzümüz mevcut hacmini yıllar içinde kaybeder. Orta yaş ve sonrasında bu hacim kaybı gözle görünür bir hale gelir. Şakaklarımız da buna dahildir. Gözlerimizin iki yanında kaşlarla saç çizgisinin önünde yer alan şakaklarımız zamanla çökmenin gözlemlendiği bir bölgedir. Bütünsel estetik için şakak bölgesinin ideal hacminde olması yüze canlılık verir.

Şakak Dolgusu Ve Şakak Estetiği

Şakak estetiği temporal bir bölgede yer alan hafif çukur bir bölgedir. Buradaki yağ dokusunun zaman içinde yok olması yüzü aşağı çeker, buna alın ve kaşlar da dahildir. Şakak bölgemizdeki derinin daha ince yapısı da kırışıkları kaçınılmaz kılar. Sadece mimik yaptığımızda kırışan ince çizgiler zamanla yerini kalıcı derin çizgilere bırakır.

Şakak dolgusu işte tam da bu sebeplerden dolayı düzenli ve etkili bir şekilde uygulanması gereken yüz dolgularındandır. Şakak dolgusunda yüzümüzle tamamen uyumlu hyalüronik asit kullanılır. İşlem öncesinde bölgeye anestezik krem sürülür. Ardından hyalüronik asit şakaklara mini enjektörlerle enjekte edilir.

Şakak dolgusu yapıldığı bölge itibariyle çok ciddi bir dikkat isteyen bir uygulamadır. Yaptığınız dolgunun elmacık kemikleri ile orantılı olması, yüzün kompozisyonu ile uyumlu olması gerekmektedir.

Şakak dolgusunun tam anlamıyla oturması 3-4 günü bulabilir. İlk hafta bir kontür yapılır. Şakak dolgusunun kalıcılığı yüzün yapısına göre değişmekle beraber 9 – 15 aydır. İşlem takrarlanabilir.

Şakak Dolgusunun Faydalarını Kısaca Özetleyecek Olursak;

  • Şakak bölgesinde mimiklere bağlı oluşan çizgeleri yok eder.
  • Şakaklara hacimli ve canlı bir görünüm sağlar.
  • Şakak dolgusu kaşların ve alnın da düşüklüğünü toparlamaya yardımcı olur.
  • Yüzün tamamına genç, dinamik bir ifade sağlar.

Çene Dolgusu Estetiği

Çene dolgusu hakkında merak ettikleriniz ve sorularınızın cevapları bu sayfada!

Çene; kadınlarda ve erkelerde temel yüz hatlarının belli olmasını sağlayan yüzün en temel bölgelerinden biridir. Çene yapısının estetik olarak ideal kabul edilen hali kadında ve erkekte farklılık gösterse de temelde hatları belli bir yapıyı ifade eder. Çenemizin bu orantısal sorunları ortadan kaldırıldığında dikkat çekici bir farklılık ortaya çıkar. Dolgu ile de çenemizdeki ideal görüntüye rahatlıkla kavuşabiliriz.

Çene Dolgusu Ve Çene Estetiği

Çene estetiği yüzün imajını etkileyen en önemli yerlerden biridir. Çünkü yüzde altın oran denilen bir oran vardır. Örneğin alın bölgesi bir birim, burun bölgesi bir birim iken, alt yüz de bir birim olmalıdır. Çenenin çok uzun ya da kısa olması, önde ya da geride olması bu oranı değiştirir. Son yıllarda bütün dünyanın en sık tercih ettiği estetik ameliyat burun estetiğidir. Çene estetiği ise hemen ardından gelen en sık tercih edilen müdahalelerden biridir.

Çene estetiği için en sık tercih edilen yöntem ise çene dolgusu yöntemidir. Özellikle çene eşitsizlikleri, asimetriler ya da çene ucu belirginliğinin olmaması, kişinin güçlü yüz yapısı üzerinde negatif etki oluşturabilir. Özellikle estetik olarak değerlendirildiğinde çene ucunun ayrıca ele alınması gerekir. Çünkü çene ucu burundan tutun da diğer yüz uzuvlarına kadar her şeyi değiştirebilir.

Mesela çenesi çok geride olan bir kişinin yüzü orantısız görünebilir. Bu durumda burun olduğundan daha büyük durur. Ya da çenesi fazlaca önde olan birinin diğer yüz yapılarıyla uyumu bozulduğu için çenenin aşırı büyük olması diğer yüz yapıları üzerinde baskılayıcı bir etken yaratabilir. Bu tür çene bozukluklarının tedavisinde çene dolgusu mükemmel bir yöntemdir.

Çene Dolgusu İle Çenede Nasıl Değişimler Yapılabilir?

  • Çenedeki orantısal sorunlar giderilir.
  • Çene hattının belirginleşmesi sağlanır.
  • Çene ucu ya da hattı öne doğru uzatılabilir.

Ameliyatsız Dolgular Ve Ameliyat Uygulamaları

Çene anomalilerinin belki de en sık gözleneni çene ucunun normalden küçük ve geride olmasıdır. Bu durum mikrogeni olarak isimlendirilebilir. Bu durumda genelde ameliyatsız tedavi seçenekleri içerisinde en uygun yöntem çene ucuna dolgu uygulanan çene dolgusu yöntemidir. Bu gerçekten çok etkin bir ameliyatsız çene estetiği uygulamasıdır. Çünkü çene dolgusu uygulandığında kişinin direkt olarak çenesinde bir belirginleşme ve büyüme hissedilir. Bu çene dolgusu yönteminde en büyük avantajlardan biri kişinin hemen sosyal hayatına dönebilmesi ve aynada hemen baktığında sonuç alabilmesidir.

Kazanımlarıysa çene ucunun belirginleşmesiyle altın orana daha çok yaklaşmış estetik bir yüz elde edilmesidir. Ayrıca çenenin küçük olması, jawline denilen çene kenarındaki birtakım sarkmalara ya da gıdının daha belirgin olmasına yol açar. Oysa, çene dolgusu ile çenenin hafifçe büyütülmesi hem çene kenarlarına hem de gıdı bölgesine bir toparlanma vererek kişinin o bölgede daha iyi bir hat elde etmesini sağlar. Yani ameliyatsız çene estetiği uygulamalarına kısaca çene dolgusu denebilir.

Çene İleriliği

Çene ucu ile ilgili diğer bir problem ise çenenin normalden daha uzun ya da önde olmasıdır. Bu da çene ucu geriliğinden sonra en sık görülen problemlerden bir tanesidir. Burada genelde en çok uygulanan işlem, çene ucu törpüleme ameliyatıdır. Burada yapılan işlem genelde ağız içerisinden küçük bir kesiyle çene ucunun törpülenerek bir miktar geri alınması ve boyunun kısaltılmasıdır. Eğer hastaların bazılarında çenedeki yumuşak dokuda da bir artış varsa o zaman bir miktar yumuşak doku çıkarılması da uygun olabilir.

Genelde ağız içi kesisi tercih edilir ama eğer çenedeki cilt fazlalığı ya da yumuşak doku fazlalığı çok ön plandaysa çene altındaki kat hizasından yapılan bir kesi de gerekebilir. Oradan küçük miktarda bir doku çıkarılıp çene cebinin küçültülmesine olanak verdiği için o da bazen tercih sebebi olabilir.

Daha önemli boyutta çene ileriliği olgularında ise çenenin alt kısmı kesilir, belki bir miktar kemik yapının çıkarılması ile birlikte geri alınması işlemi yapılır. Bu ilk bahsedilen ameliyata göre daha agresif bir işlemdir. Ancak çok ileri çene olgularında çene kemiğinin bir miktar kırılarak tekrar şekil verilip o şekilde küçültülerek şekillendirilmesi her zaman daha iyi sonuç verecektir.

Yağ Dolgusu

Çene ucu estetiği ameliyatlarında genelde iki yöntem uygulanır. Bunlardan birincisi kişinin kendi vücudundan elde edilen kök hücreden zengin yağ enjeksiyonu uygulamasıdır. Bunun en büyük avantajı kişinin kendi dokusuyla çeneyi büyütmektir. Tekrarlanabilir bir tedavidir. Ama burada hafif ya da orta derecede geriliklerde çene ucuna yapılan seri yağ enjeksiyonlarıyla iyi sonuçlar alınabilir. Ancak çene ciddi anlamda gerideyse, çene ucu protezi ya da cerrahi olarak çenenin bir miktar öne alınması işlemi uygulanabilir. Bu durumda yine dolgu yöntemi cerrahi işlemi destekleyici nitelikte olabilir.

Yağ enjeksiyonu uygulamaları, tekrarlanması gerekebilen uygulamalardır. Çünkü vücut, bölgeye enjekte edilen yağı eritebilir. Bu nedenle işlemin iki seans yapılması çok daha efektif sonuç verir. Genelde hafif dereceli çene ucu geriliklerinde olumlu sonuçlar alınır. Çene ucu protezi ise yüksek polietilen ve medpol içeren protezlerdir. Medpol, vücutla uyumlu bir protez maddesidir.

Silikon protezler ise zaman içerisinde çene kemiğinde bir miktar erozyon yaratabilir. Bu yüzden genelde bu yüksek polietilen içeren çene implantlarını kullanmak çok daha etkilidir. Çene ilerletme ameliyatları ise daha ileri olgularda yapılmaktadır.

Çene Dolgusu Uygulaması Nasıl Yapılır?

Çene dolgusunu yapacak doktor tarafından öncelikle çenenizin yüzünüzle olan uyumu için neler yapılacağı belirlenir. Sonrasında işlem yapılacak bölgeye anestezik krem sürülerek işlemin daha konforlu olması sağlanır. Dolgu küçük enjektör vasıtası ile çenede istenilen yerlere uygulanır. Çeneye yapılan uygulamanın etkisi ilk aşamada etkisini gösterir.

İşlem ortalama 15-30 dakika sürer. 1 hafta sonrasında yapılacak kontrol randevusunda gerekli görülen rötuşlar doktor tarafından gerçekleştirilir. İlk hafta sıcak sauna, hamam gibi aşırı sıcak ortamlarda bulunmamaya özen göstermek gerekir. Dolgunun tam olarak çeneye oturması 1 haftayı bulabilir.

Çene Dolgusunun Kalıcılığı

Çene dolgusunun kalıcılığı diğer tüm dolgularda olduğu gibi kişiye göre değişmekle birlikte12-15 aydır. Tekrarlanabilir bir uygulamadır.

Dudak Dolgusu

Dudak dolgusu sayesinde dudaklardaki asimetri, incelik ve alt üst dudak arasındaki eşitsizlik sorunu giderilebilir. Dudakların kalınlaştırılması sağlanabilir. Bu işlemde, hyalüronik asit maddesi kullanılır. Hyalüronik asit ayrıca yüzdeki derin kırışıklıkların düzeltilmesinde, derin yara izlerinin düzeltilmesinde de kullanılır. Daha önce uygulanan kolajen enjeksiyonlarında karşılaşılan alerjik sorunların hyalüronik asit ile görülmemesi, uzun süreli kırışıklığı azaltıcı etkisi ve derinin su tutma kabiliyetini yeniden sağlaması nedeniyle tercih edilir olmuştur.

Uygulama nasıl yapılır?

İşlem öncesi dudaklara anestezik etkili krem sürülür. Kremin etkisini göstermesi için yaklaşık 20 dakika kadar beklenir. Dudak uyuştuktan sonra hyalüronik asit bazlı dolgu maddesi çok ince uçlu iğnelerle dudağa enjekte edilir. Uygulama yaklaşık 10-15 dakika kadar sürer. Kısa sürede yapılabilmesi ve sonucun hemen alınabilmesi büyük avantaj sağlar. Kalıcılığı 6-8 ay arasındadır. Bu nedenle tekrarı gerekir.

Sonrasında nelere dikkat etmek gerekir?

Uygulamadan sonra 24 saat süren bir şişlik olabilir. Uygulama sonrası gelişen kızarıklık ve şişlik 1-2 saatte düzelir. İşlem deneyimli bir uzman tarafından yapıldığında doğal bir görünüm elde etmek mümkündür.

Göz Altı Işık Dolgusu

Göz altı ışık dolgusu, yanak ve göz altları arasındaki oluklar, çöküklükler, alt göz kapağındaki torbalanmalar, göz altı morluklarında çözüm sağlayan bir işlemdir. Uygulamada hyaluronik asitli dolgular tercih edilir. Işık dolgusunda hyaluronik asit ile diğer vitamin, mineral ve antioksidan etken maddeler birlikte etki eder. Işık dolgusunda kolajenin yapısına giren 8 amino asit, kolajen üretimi için hammadde oluştururken, 3 antioksidan, vitamin ve mineraller cildi dış etkenlere karşı savunur.

Uygulama nasıl yapılır?

Göz altı dolgusu ince iğneler veya ince kanüller ile uygulanır. Işık dolgusu verildiği alana homojen bir şekilde yayılarak etkisini gösterir. Yaklaşık 15 dakikalık bir işlemdir. Dolgu uygulandıktan sonra sonucunu hemen görmek mümkündür. Kızarıklık, morarma hemen hemen görülmediğinden kişi günlük yaşamına rahatlıkla dönebilir.

Kaç seans uygulanır?

Işık dolgusu tek seansta yapılabileceği gibi hastanın durumuna göre birden fazla seansta da uygulunabilir. Etkisi yaklaşık bir yıl kadar sürmektedir. Sonuç olarak ışık dolgusu adından da belli olduğu gibi cilde canlılık ve parlaklık veren bir uygulamadır.

Yüz Işık Dolgusu

Yüz ışık dolgusu cildin dolgunlaşmasını, parlaklık ve canlılık kazanmasını sağlayan bir uygulamadır. Cildin yeniden nemlendirilmesi için gerekli hyaluronik asit ile cildin yeniden yapılandırılmasını sağlayan 8 amino asit, 3 antioksidan, 3 mineral ve vitaminler içerir.

Uygulama nasıl yapılır?

Işık dolgusu minik enjeksiyonlarla yüze uygulanır. Hyaluronik asit cilt içine verildiğinde cilt dokusunda hızlı bir su tutma ile gergin ve canlı bir cilt hedeflenir. Hyaluronik asit yüksek su tutucu etkisi sayesinde cildi doğal bir şekilde canlandırır, dolgunlaştırır ve esnekleştirir.

Kaç seans uygulanır?

Üç seans şeklinde uygulanır. Genelde kişinin cildinin durumuna göre 15-30 gün arayla seanslar yapılır. Kalıcılığı yaklaşık 12 aydır.

Dolgu ağrılı / acılı bir işlem midir?

Tedavi ağrısız, acısız ya da tolere edilebilecek düzeydedir.

Dolgu işleminin yan etkisi var mıdır?

Bilinen herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Dolgular kalıcı mıdır?

Kişinin vücut yapısına göre değişmekle birlikte, hyalüronik asit dolguları ortalama 6 - 12 ay içerisinde etkisini kaybeder.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

botoks-nedir-ve-nasil-yapilir
Botoks Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yüzümüzdeki mimik hareketleri ile beraber yüz cildinde çizgilenmeler meydana gelmekte…

Devamını Oku
yuz-germe
Yüz Germe

İlerleyen yaşlarda yüzdeki yumuşak doku azalır ve yüz kemikleri üzerinden yer çekimin…

Devamını Oku